Salată caldă cu legume coapte și dressing de iaurt verde
12,71 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
- -300g conopidă, ruptă în buchețele
- -300g varză de Bruxelles
- -300g dovleac butternut, curățat și tăiat în cuburi de aproximativ 2cm
- -250g fasole albă (din conservă, scursă și clătită)
- -100g baby spanac
- -3 linguri ulei de măsline
- -sare
- -piper
- -200g iaurt grecesc
- -1 avocado
- -pătrunjel proaspăt
- -sucul de la 1 lime
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim legumele. Curățăm conopida și o rupem în buchețele potrivite, tăiem varza de Bruxelles în jumătăți, și dovleacul în bucăți de aproximativ 2cm.
2
Punem legumele într-un bol încăpător, și le amestecăm cu 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper.
3
Preîncălzim cuptorul la 200°C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, întindem legume într-un strat uniform.
4
Le coacem timp de 25-30 de minute, până devin aurii și rumene la margini, amestecând o dată la jumătatea timpului.
5
În timp ce legumele se coc, pregătim dressingul. Astfel, punem în vasul unui blender iaurt, avocado, pătrunjel, suc de lime, o lingură cu ulei de măsline, sare și piper după gust. Mixăm totul până obținem o compoziție fină și cremoasă, de un verde pastel.
6
După ce s-au copt legumele, le transferăm într-un bol mare și adăugăm boabele de fasole și frunzele de baby spanac.
7
Turnăm dressingul de iaurt peste salată și amestecăm ușor, pentru ca toate ingredientele să fie bine acoperite.
8
Servim salata imediat, cât legumele sunt încă călduțe, pentru a ne bucura de cotrastul dintre texturile crocante și cremoase, și de aromele delicioase.