Gustoasă
Salată caldă cu sfeclă roșie, morcovi, brânză feta și alune

9,79 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
  • -
    300g morcovi
  • -
    300g sfeclă roșie, cuburi
  • -
    150g brânză feta
  • -
    50g alune prăjite
  • -
    100g rucola
  • -
    100g baby spanac
  • -
    3 linguri ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    sucul de la 1 lămâie
  • -
    1 linguriță miere
  • -
    1 linguriță muștar Dijon
Mod de preparare
1
Pentru început, curățam morcovii și sfecla, apoi tăiem morcovii în rondele nu foarte subțiri, iar sfecla în bucăți potrivite.
2
Într-un bol, amestecăm legumele cu 3 linguri cu ulei de măsline și asezonăm cu sare și piper.
3
Preîncălzim cuptorul la 200°C. Întindem morcovii și sfecla pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 25-30 de minute, până când devin ușor caramelizate. Amestecăm o dată la jumătatea timpului pentru coacere uniformă.
4
În timp ce legumele sunt la copt, preparăm sosul pentru salată. Astfel, într-un bol mic, amestecăm sucul de lămâie cu 2 linguri cu ulei de măsline, mierea și muștarul Dijon. Amestecăm totul bine, cu o furculiță, până obținem o emulsie fină. Asezonăm cu sare și piper, după gust.
5
Prăjim alunele în tigaie, în cazul în care sunt crude, la foc mic, timp de 2-3 minute, până devin aurii și se intensifică aroma. Le lăsăm să se răcească, apoi le tocăm grosier.
6
Mărunțim brânza feta, în bucăți de dimensiunea unei înghițituri.
7
Punem rucola și baby spanacul într-un bol mare, apoi adăugăm legumele coapte, brânza feta și alunele prăjite. Turnăm dressingul peste salată și amestecăm delicat pentru a distribui uniform aromele.
8
Transferăm salata pe un platou sau în boluri individuale și o servim imediat, cât legume sunt calde.
prod-10.15.7