Sendviș Croque Monsieur
12,91 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
2
Total
20 min
Ingrediente
- -4 felii de pâine
- -2 felii de șuncă
- -100 g de brânză Gruyère
- -10g unt
- -10g faina
- -100ml lapte
- -sare
- -piper
- -nucșoară
Mod de preparare
1
Începem cu prepararea sosului bechamel, astfel: topim untul într-o crăticioară mică, la foc mediu.
2
Adăugăm făina și amestecăm pentru a forma un roux (pastă).
3
Turnăm treptat laptele, amestecând constant până când obținem un sos cremos.
4
Presărăm o cantitate foarte mică de nucșoară și amestecăm.
5
Continuăm să gătim la foc mic până când sosul se îngroașă. Condimentăm cu sare și piper.
6
Ungem cele 4 felii de pâine cu sos bechamel.
7
Pe două dintre ele punem șuncă și presărăm brânză rasă, apoi acoperim cu celelalte două felii de pâine.
8
Presărăm din nou brânză Gruyere, punem sandvișurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru aproximativ 3-4 minute, cât să se topească brânza.
9
Servim sandvișurile fierbinți.