Vin fiert
4,46 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -400ml vin roșu
- -o portocală
- -un măr
- -o pară (mai fermă)
- -4 linguri de zahăr
- -cuișoare
- -2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare
1
Spălăm fructele și le tăiem, în felii subțiri sau bucăți, după preferință.
2
Punem vinul într-o oală, împreună cu zahărul, cuișoarele și scorțișoara. Amestecăm bine, pentru a se dizolva zahărul.
3
Adăugăm fructele tăiate și punem vinul la fiert, la foc mediu. Fierbem aproximativ 15-20 de minute, nu mai mult, pentru a nu se pierde din aroma fructelor și a vinului.
4
Turnăm vinul în căni, punem și bucăți de fructe, batoane de scorțișoară și ne putem bucura de aroma și gustul său minunat.
Tips