Reteta Usturoi copt
Ușor
Usturoi copt by Odette

3,33 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
45 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    4 căpățâni de usturoi
  • -
    4 lingurițe ulei de măsline
  • -
    Ierburi aromatice (cimbru, ierburi de Provence etc.) opționale
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Curățăm usturoiul de foile în exces, dar nu de tot.
2
Tăiem 1 cm din capătul căpățânii de usturoi (sau cât să se vadă interiorul).
3
Stropim fiecare căpățână de usturoi cu o linguriță de ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper – putem adăuga, după gust, și ierburi aromatice (cimbru, ierburi de Provence etc.).
4
Împachetăm bine usturoiul în folie de aluminiu și îl coacem timp de 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C.
5
Când e gata, îl lăsăm puțin să se răcească și apoi scoatem miezul presând căpățâna de la bază.
Tips
prod-10.15.7