Econom
Chec aperitiv sărat by Emilia Gătește

5,67 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
50 min
Porții
8
Total
65 min
Ingrediente
  • -
    5 ouă
  • -
    200 gr făină
  • -
    1 linguriță praf de copt
  • -
    150ml lapte
  • -
    50ml ulei
  • -
    1 linguriță ierburi de Provence
  • -
    170g cașcaval
  • -
    4 linguri mix de masline
  • -
    1 ardei gras roșu
  • -
    1 cârnat afumat gros
  • -
    1 fir ceapă verde
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    mix de susan
Mod de preparare
1
Dăm pe răzătoare cașcavalul, tăiam în cubulețe ardeiul și cârnatul, mărunțim măslinele și firul de ceapă verde.
2
Spargem într-un bol încăpător ouăle pe care le batem bine și le amestecăm cu laptele, uleiul, ierburile de Provence și făina amestecată cu praf de copt.
3
În compoziție adăugăm toate ingredientele pregătite anterior și mai adăugăm sare și piper.
4
Punem compoziția într-o tavă clasică de chec în care am pus foaie de copt. Presărăm deasupra susan alb și negru.
5
Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180°C. Când este gata, eliminăm foaia de copt, îl lăsam să se mai răcească și îl feliem. Este grozav!
Chec aperitiv perfect
prod-10.15.7