Toast Skagen - creveți în sos de maioneză cu smântână by Umami Brunch
13,47 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
5 min
Porții
6
Total
15 min
Ingrediente
- -250g creveți congelați decorticați și fără codițe
- -500g supă pui sau apă în care fierbem înainte câteva legume și apoi le scoatem
- -20g maioneză
- -40g smântână grasă
- -1/2 linguriță muștar Dijon
- -sare
- -piper
- -3 felii de pâine toast fără coajă
- -2 linguri de unt
- -mărar
- -icre de somon (opțional)
Mod de preparare
1
Dăm în clocot supa de pui sau legume și apoi adăugăm creveții decongelați. Îi lăsăm pe foc pentru 2 minute și apoi îi strecurăm și îi lăsăm să se răcească.
2
Amestecăm maioneza, smântâna și muștarul, apoi adăugăm amestecul peste creveții răciți. Amestecăm, condimentăm după gust cu sare și piper și apoi dăm la frigider până e gata pâinea.
3
Încălzim o tigaie antiaderentă, adăugăm untul și, după s-a topit, punem feliile de pâine pe care le prăjim pe ambele părți până se rumenesc ușor.
4
Așezăm feliile de pâine pe un platou, punem peste ele creveții cu sos, adăugăm câte o linguriță de icre pe fiecare (dacă folosești) și decorăm cu mărar.